Her er jeg 

Jeg blogger ikke akkurat ofte, mine enestående meninger kommer heller fram i mindre offentlige sammenhenger og i små drypp og omfang. For å bøte på dette, tenker jeg hermed å dele flest mulig av mine antakelser og absolutter på kortest mulig tid og med mest mulig effektivitet:

Jeg synes ikke noe om USAs nye president. Mest fordi jeg mener at et lands øverste sjef ikke bør være en halvsnuskete businessmann med antikvarisk lederstil, men derimot en med noenlunde politisk og diplomatisk teft som ser mot fellesskapet (også det utenfor egne landegrenser).

Jeg synes det er helt allright at mennesker fra andre deler av verden trenger og/eller ønsker å bo her i Norge. De aller fleste av dem er bra mennesker, slik de aller fleste nordmenn er. Drittsekker finnes innimellom blant oss alle.

Jeg liker at det finnes ulv og bjørn og jerv i Norge. Slik jeg liker at det finnes sau og geit og kyr og rein. Og ekorn og hare og mus og til og med kanskje huggorm. Jeg elsker hunder, spesielt mine egne. Jeg synes rovdyr skal få spise og jakte andre dyr, slik er engang naturen. Alle som mener noe annet, bør selv også bli veganer. Rovdyrene bør ikke spise sau, geit, kyr eller hunder. Gjerder er en fin ting; rovdyr utenfor, husdyr innenfor. Jeg liker ikke mygg og knott. Eller flått og hjortelusflue. Ting som biter eller stikker bør i alle fall ha en funksjon utover det, som for eksempel pollinering eller fargesprakende sommerglede.

Jeg er litt urolig for deler av den teknologiske og digitale utviklingen. DAB-radio er ikke en del av den uroen. Tvert imot synes jeg det er ganske hyggelig å endelig kunne nyte radio de månedene jeg er mer eller mindre bofast i et område med dårlig FM-nett, -å kunne sitte og lytte til flere enn en kanal, uten å måtte koble antennen med ståltråd til termos eller takrenne.

Bilkjøring i byområder er en betent sak. Jeg er aldeles enig i at det å bo i en by ikke skal være det samme som å puste inn sot døgnet rundt. At sentrum blir bilfritt blir sikkert koselig. Jeg skjønner hvorfor jeg må betale stadig mer for å kjøre rundt i en maskin som slipper ut utallige giftstoffer i tillegg til CO2. Og jeg kjører av og til mer enn nødvendig likevel….men ikke så ofte.

Økologisk er bra. Grønnsaker og frukt som har vokst uten kunstig modning og uten å ha blitt sprøytet fulle av alt mulig som i alle fall dreper bakterier, insekter, sopp, mikroorganismer og av og til de som arbeider med dyrkningen, er sunnere enn det motsatte. Selv om de ikke holder seg ferske like lenge. Kyr, griser, høner, kyllinger som har levd på økologisk fòr, hatt uteområder og gode bevegelsesmuligheter smaker bedre og har hatt et bedre liv enn de som kun er produksjonsdyr på fabrikkgårder.

Mine hunder er utrolig bortskjemte og passelig ulydige. De ligger i senger og sofaer, bjeffer på alt og alle, tigger ved bordet og hopper på folk for å hilse. Det gjør meg ingenting, jeg elsker dem og er egentlig ganske fornøyd med monstrene. De liker meg uansett.

Helsevesenet i Norge er fantastisk. Alle får hjelp, du betaler en liten egenandel. Har du betalt den mange nok ganger i løpet av et år, betaler du ingenting. Alle har rett til hjelp, selv om noen ikke føler de får den hjelpen de mener de burde hatt. Noen ganger har de rett, andre ganger har de feil. Det gjøres av og til feilbehandlinger og feilvurderinger, men de aller, aller fleste ganger gjøres alt riktig. Eldre og syke har det jevnt over veldig bra, ting kan alltid bli bedre likevel. De aller fleste som jobber i helsevesenet er flinke mennesker som bryr seg og har kompetanse i massevis.

Skolen i Norge er også fantastisk. Den er gratis, selv om du skulle finne på å gå på Universitet. Velger du andre alternativ, finnes de også. Du må betale på privatskoler, de fleste offentlige er minst like bra. Ungene har det fint, lærer masse og har høy sosial kompetanse. Faktisk nesten best i verden. Noen barn har det likevel dårlig på skolen, da er det et stykke fram før vi kan hvile på laurbærene.

Jeg liker NRK-avgiften. Jeg liker NRK, programmene de lager selv og programmene de kjøper inn. Jeg liker å slippe reklamepauser midt i filmen eller debatten. Jeg liker særlig å slippe massevis av reklamer for bettingselskaper som suger deg tom for penger og gir deg et gambling problem. Jeg liker Norsk Tipping. Ikke det at de nødvendigvis er et bettingselskap, men det at de betaler tilbake overskudd til idrett og kultur. Jeg liker at idrettsanlegg i grisgrendte strøk er finansiert av tippemidler, og at kulturskoler får sin andel av lottopotten. Jeg liker også drømmen om en dag å vinne lottopotten.

Vaksiner er fin-fine ting. Sykdommer man tidligere kunne dø eller få store senskader i kjølvannet av, er nærmest utryddet på grunn av vaksiner. At det utvikles stadig flere vaksiner mot flere sykdommer er bra. Før vaksinene var ikke det naturlige nødvendigvis å bli sterkere etter sykdom. Det naturlige var like gjerne å bli invalid eller å dø. Jeg liker at barn får vokse opp. Man får ikke autisme av vaksiner. Den teorien bygger på en suspekt forskning som er tilbakevist en mengde ganger. At noen fremdeles velger å trekke den fram i vaksinasjonsdebatten er kunnskapsløst og konspiratorisk.

Konspirasjonsteorier er teite. Virkeligheten er av og til svært enkel, av og ting svært komplisert. Konspirasjonsteorier er morsomme for filmindustrien, fordummende eller næring til psykoser i det virkelige liv.

Jeg ønsker ikke oljeboring i nordområdene. Ikke i dag og ikke i morgen. Utredning av noe som ikke er ønskelig er tull og bortkastede penger. Vi trenger å satse på fornybar energi, ikke ødelegge noe av det mest sårbare maritime vi har. Jeg liker å kjøre bil, jeg håper vi finner på noe som kan erstatte behovet for oljebasert drivstoff veldig snart. Som gir lengre kjørelengde enn strøm.

Jeg liker ikke doping i idretten. Jeg liker ikke heksejakta på idrettsutøvere heller. Rettsikkerheten deres er elendig, og vi som sport-supportere heier og soler oss i glansen ene uka for å tråkke de samme utøverne ned i søla uka etter. Liker det ikke.

Jeg kan gjerne delta i debatter på nett. Bare jeg er engasjert nok til å gjøre det nettopp på nett. Det er ikke ofte. Jeg foretrekker debatter i åpne rom, ansikt til ansikt. Jeg tror på redelighet og folkeskikk i debatter, det sees ikke ofte på nett. Deltar jeg i debatter på nett, har jeg to, maks tre innlegg/replikker. Trekker en debatt lenge nok ut blir den fordummende og oftest rasistisk i tillegg. Uansett opprinnelig tema.

Intimkirurgi er merkelige greier. Med mindre kjønnsleppene lager gnagsår når du går, er du naturlig der nede. Å designe et underliv er svada. Skal det ikke flashes i offentligheten som Chanel, er det kun i intime situasjoner noen får et nærblikk på saligheten. Har aldri opplevd at den som ønsker en intim situasjon trekker seg når nærblikket avslører at underlivet ikke er designa. Aldri.

Sånn. Det var det. Ferdig snakka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.