Money for nothing….

Kjære herr/fru gode fe! Litt usikker på om du er kvinne eller mann ut fra signaturen, derfor garderingen)

Jeg sender deg dette brevet som et svar på din usannsynlig hyggelige mail der du kan fortelle at du har arvet 7,8 millioner USD (gratulerer til deg, kondolerer for tapet av din slektning).

Så hyggelig at du da tok kontakt med nettopp meg for å få hjelp til å investere disse pengene. Du skriver at du gjerne vil investere der de kan gi god avkastning, og samtidig der de kan gjøre god nytte for allmennheten og samfunnet. Måtte flere tenke som deg! Det er aldri feil å være en altruist som kan tjene litt kroner i tillegg: godhjertet og rik å samme tid. «Den største gleden du kan ha, det er å gjøre andre glad» lærte jeg som barn, og derfor går jeg ut fra at du er veldig glad akkurat nå.

Jeg ønsker selvfølgelig å være til hjelp, og sender derfor noen instruksjoner og råd til deg i forhold til hva vi bør gjøre videre med pengene. Raskt regnet vil din arvede sum utgjøre i overkant av 66 millioner norske kroner. En anselig sum, men neppe nok til å redde verden. Vi må derfor finne de smarte og gode løsninger.

Først må jeg betale formueskatt av pengene du overfører til meg; for å slippe noe treghet i systemet kan du gjerne overføre disse pengene til Skatteetaten direkte: jeg sender deg kontonummer dit på egen link. Raskt regnet blir dette i overkant av 464 000 norske kroner; altså en dråpe i havet. Det er likevel av ytterste viktighet at dette blir gjort, ellers er norske skattemyndigheter rast på banen med straffeskatt og gebyrer og alt annet, og da kan fort penger vi burde brukt til ulike investeringer fort gå tapt.

Deretter må jeg nok innvilge meg noen kroner i administrasjonsgebyr; dette kommer til å ta mye tid og engasjement fra min side, så jeg anser 2,5 % som en rettferdig og lav kostnad oppe i det hele. Dette kan du gjerne sende meg på sjekk: jeg har nemlig ikke helt bestemt meg for hvor jeg ønsker å sette disse pengene inn enda, -det er mulig at jeg som en god mor kommer til å fordele i alle fall deler av summen mellom mine barn. Inntil jeg vet hva som skal gjøres: altså sjekk, eventuelt en bankremisse.

Så kommer vi da til investeringene. Vi har utfordringer i Europa i forhold til en stor flyktningstrøm i disse dager. Mange kommer hit og trenger beskyttelse, men dette koster oss som land og samfunn store ressurser og investeringer her er en investering for framtiden: Alle samfunnsøkonomer verden over sier jo at et lands avkastninger på sikt kommer nettopp av økte investeringer i skolesektor og helse. Hvilket bringer meg videre: et høyt utdanningsnivå i befolkningen, øker på sikt også BNP, noe som jo er en avkastning. Investering i skole, høgskole, universitet, fagskoler og arbeidstreningstiltak er altså det optimale for fremtidig utbytte. Skolene i Norge er i all hovedsak offentlige, så det vil være nytteløst å betale inn til den enkelte skole. Men grunnskoler er et kommunalt ansvar og videregående et fylkeskommunalt. De fleste kommuner i Norge sliter økonomisk, og her bør det være store muligheter for investeringer. Vi må bare sørge for at disse investeringene øremerkes, siden kommunene i pressede situasjoner nok kunne finne på å bruke dem andre steder. Jeg sender deg link til kommunale kontoer også. Tilbake til flyktninger og asylsøkere: her er det mange frivillige organisasjoner på banen, og disse trenger økonomiske investeringer de aller fleste av dem. En vedlagt liste over gode lag og foreninger med kontonummer følger.

Når vi først snakker om frivillighet: gi litt og få mye tilbake synes å være et motto for de fleste. De arbeider innen både helse, omsorg, idrett, kultur og andre områder i samfunnet. En krone investert her bør altså bære store frukter!

Helsevesenet er i all hovedsak offentlig her i landet. Men også her finnes mulighet for investering av ulik slag: flere sykehus trenger spesialutstyr/maskiner etc. som er kostbare å investere i, men som gir tusentalls igjen i forhold til bedre diagnostisering og behandling. På sikt kan altså mange mennesker reddes ved en enkelt investering på dette feltet. Det er vel nærmest å regne som maksimal avkastning. Her må vi nok sammen sette oss ned og se på behov, produsenter og investeringsbeløp, da noen av disse kan være kostnadskrevende i størrelsen på engangssum. Vi får derfor komme tilbake til dette i løpet av vårt samarbeid.

Jeg takker deg igjen for din raushet og vilje til å involvere meg i et viktig og avkastende arbeid. Ut fra ditt brev kan jeg se at du ikke har direkte tilknytning til Norge, og det ville kanskje vært naturlig at du investerte i ditt nærområde. Men som du sier; ditt land har problemer med korrupsjon og utro offentlige tjenere, så jeg ser ditt behov for å kaste blikket utover. Det investeres imidlertid stadig større summer på internasjonale og nasjonale arenaer nettopp for å avdekke og bekjempe korrupsjon, og en mulig investering ville kanskje dermed bli i deler av dette arbeidet. Avkastningen her ville bli enorm, ikke minst med tanke på at fremtidige mennesker med dine dilemma ville unngått å komme i samme situasjon. Du kunne dermed bli en mentor og rådgiver for disse, og overta den funksjonen jeg har overfor deg i dag. Pay it forwards!

Jeg takker igjen for tillit, og ser fram til et fruktbart samarbeide!

Vedlegg: kontonummer til ulike organisasjoner, skattemyndigheter etc., samt informasjon om mulige investeringsobjekt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.